perjantai 27. syyskuuta 2013

Kaikki mukaan osallistuvan suunnittelun työpajaan 3.10.

Demokratiahanke järjestää osallistuvan suunnittelun työpajan osana Maunulan kirjasto-työväenopisto-nuorisotalon suunnitteluprosessia. Mukana on arkkitehti Mikko Summanen K2S-arkkitehtitoimistosta ja Erja Erra Helsingin kaupungin tilakeskuksesta. Tarkoitus on ideoida nk. Maunulatalon sisä ja ulkotiloja, pohtia paikan käyttöä ja henkeä konkreettisella tasolla. Suunnittelun pohjana on hankesuunnitelma, joka on hyväksytty hankkeen pohjaksi.

Työpaja on yksi etappi prosessissa, jossa on käyttäjätahojen eli hallintakuntien näkökulmien ohelle saatu asukkaiden näkökulma, kun talon toimintoja on määritelty hankesuunnitelmaan. Maunulalaisten ideoita on kerätty kevään 2013 aikana demokratiahankkeen tapaamisissa ja asukaskyselyssä.
Nyt on suunnittelu vuorossa arkkitehtuuri. Paikan suhdetta ympäristöönsä ja sisäisiä tiloja suunniteltaessa otetaan huomioon asukkaiden näkemykset.

Luonnosvaiheessa eli tammikuussa 2013 järjestetään seuraava työpaja. Silloin arkkitehdillä on jo esittää versio(t) rakennuksesta. Talon rakentaminen alkaisi vuonna 2015.

Työpaja on Asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25, 00630 Maunula) klo 17.30-20.30. Työpajaa edeltää käynti tontilla arkkitehdin kanssa klo 17.  Tilaisuus on kaikille avoin, eikä vaadi mitään arkkitehtuurista tai muuta erityisosaamista. Tervetuloa!

Vaikka et pääsisikään tilaisuuteen, täytä oheinen idealomake. Voit piirtää takapuolelle ja vaikka kirjoittaa etupuolelle.

Kutsun ja muut työpajadokumentit löydät täältä.

Työpajalla on myös fb-kutsu, tule mukaan!

maanantai 9. syyskuuta 2013

Kutsu: Avoin asukastapaaminen 16.9. klo 18


Lämpimästi tervetuloa avoimeen asukastapaamiseen!

Tilaisuuden aihe: demokratiahankkeen kuulumisia ja evästyksiä maanantaina 16.9. klo 18.00 alkaen Saunabaarin Vaahterasalissa, Metsäpurontie 25.

Tule kuulemaan ja evästämään Maunula-talon suunnittelua (kirjasto, nuorisotalo, työväenopisto) ja asukastalo Saunabaarin toiminnan laajentamista.

Tule ja tuo naapurisikin!