perjantai 24. tammikuuta 2014

Kutsu avoimeen arkkitehtuurityöpajaan torstaina 30. tammikuuta

Tule suunnittelemaan Pohjois-Helsingin uusinta kulttuurikeskusta. Asukkaat kohtaavat arkkitehdin ja virkamiehet toisensa suunnittelutyöpajassa, jossa pohditaan erityisesti tulevan talon käyttöä.

Valmistuessaan kesällä 2016 Maunulan uuden kirjasto-työväenopisto-nuorisotalon toivottavasti näyttää alueen asukkailta. Maunulan demokratiahanke on mahdollistanut ja vaatinut asukaslähtöistä osallistuvaa suunnittelua vuonna 2013. On kerätty kysely, osallistuttu virkamiesten kanssa palavereihin sekä järjestetty keskustelutilaisuuksia ja työpajoja. Hanke on tuonut yhteen asukkaita ja kirjaston, työväenopiston ja nuorisoasiainkeskuksen väkeä. Nyt mahdollisuudet yhteistyöhön ja osallistuvaan suunnitteluun myös talon toiminnassa ovat hyvät.
Viimeinen alueen asukkaille suunnattu arkkitehtisuunnittelutyöpaja järjestetään 30. tammikuuta 2014 Maunulan Saunabaarilla. Siellä käydään läpi luonnoksia, ideoidaan tiloja ja pohditaan talon käytettävyyttä eri näkökulmista yhdessä K2S-suunnittelutoimiston arkkitehtien kanssa. Työpaja on kaikille avoin, eikä edellytä erityistaitoja. Vastaava arkkitehti Mikko Summanen peräänkuuluttaakin alueen asukkaiden on oma osaamista tulevina käyttäjinä. “Tähän mennessä asukkaat ovat antaneet merkittävän panoksen talon suunnitteluun. Odotamme kovasti seuraavaa työpajaa.” Tule ideoimaan ja vaikuttamaan!
Talolle suunnitellaan myös nimikilpailua arkkitehtisuunnitelmien valmistuttua. Seuraa demokratiahankkeen ja Maunula.net nettisivuja sekä Maunulan seinän facebook-sivua. Demokratiahanke haastaa mukaan myös kouluja ja päiväkoteja sekä uusiakin Maunulan seudun toimijoita. 


Maunulan kirjasto-työväenopisto-nuorisotalon kaikille avoin arkkitehtuurityöpaja 30.1. klo 17.30-20.30, Saunabaari, Metsäpurontie 25, Maunula. 

Linkki facebook-kutsuun: https://www.facebook.com/events/217411248444830

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mikä on Saunabaarin ja muiden asukastalojen tulevaisuus?

Uhkaako Saunabaarin ja muiden asukastalojen toiminta loppua, kun kaupunginjohtajan asettama työryhmä esittää niiden siirtämistä pois kaupungin vastuulta? Vai laajennetaanko Saunabaarin toimintaa lähidemokratian tilana, kun talon katutasolta vapautuu tiloja?

Keskustelutilaisuus asukastalojen tulevaisuudesta sunnuntaina 26.tammikuuta klo 15 Saunabaarin Maunula-salissa, Metsäpurontie 15.

Keskustelun pohjaksi lyhyet puheenvuorot asukastalojen merkityksestä käyttäjien kannalta (Ritva Söderholm), Saunabaarin toiminnasta (Aino Timonen), aluetyöstä (Sini Heino-Mouhu), työllistämisestä (Marjatta Vesterinen) ja asukastaloista lähidemokratian kannalta (Yrjö Hakanen). Keskustelun vetäjänä Timo Järvensivu.

Kahvitarjoilu, tervetuloa!


Järjestää Maunulan demokratiahanke
http://maunula.blogspot.fi