maanantai 13. huhtikuuta 2015

Asukkaat päättivät: uudesta monitoimitalosta tulee Maunula-talo

Maunulan uudesta kirjasto-työväenopisto-nuorisotalosta tulee Maunula-talo. Maunulan monitoimitalon nimikilpailun voitti Maunula-talo. Ääniä annettiin netissä ja paperilla, kirjastossa, työväenopistolla, nuorisotalolla ja Maunulan peruskoulussa yhteensä noin 500. Äänistä vähän yli puolet (267/498) annettiin netissä äänestysaikana 2.2.-30.3.2015. Maunula-talo sai 42 prosenttia äänistä, yhteensä 208 ääntä.
















Nimiehdotuksen valittiin asukkaiden esittämistä, demokratiahankkeen vuodesta 2013 keräämistä nimistä. Toiseksi suosituin esittämistä vaihtoehdoista oli Maukka, joka keräsi 21 prosenttia äänistä, vain hieman edellä Majakkaa, 19 prosenttia. Maukka oli nuorisotalon kiistaton äänikuningas, kun Majakka puolestaan sai Maukkaa enemmän ääniä netissä. Måsse sai puolestaan 13 prosenttia äänistä: nettiäänissä se kisasi tiiviisti Maukan perässä neljäntenä. Maunula-talo oli suosituin nimi kirjastolla, työväenopistolla ja Saunabaarilla annetuissa äänissä – eivätkä kaksi seuraavaan yhdessäkään yltäneet samaan. Toisen kierroksen sijaan nimitoimikunta päätyi Maunula-taloon.

"Rakkaalla lapsella on useita nimiä", totesi nimitoimikunnan asiantuntijajäsen, pakilalainen yliopistonlehtori Terhi Ainiala. Nimitoimikuntaan kuuluivat Lauri Seutu Maunulan kirjastolta, Hannu Taponen nuorisoasiainkeskuksesta, Jussi Suomaa työväenopistolta ja Emilia Palonen demokratiahankkeesta.

"Nimet ovat myös olemassa sitä varten, että niitä voidaan tarvittaessa muuttaa", toteaa uudelleennimeämistä tutkinut Palonen. Maunula-taloa on odotettu alueelle vuosikymmeniä – katsotaan millaiseksi talo muodostuu toiminnaltaan. Uuden monitoimitalon rakentaminen on tarkoitus alkaa jo huhtikuussa 2015.

**

Nimiäänestyksessä selvitettiin asukkaiden toiveita talon toiminnasta. Toiminnan suunnittelu jatkuu 11.5. klo 17.30–20 Saunabaarilla. Mukana on asukkaita ja virkamiehiä, jotka vievät ideat eteenpäin kirjastolla, nuorisotoimessa ja työväenopistolla. Nyt pohditaan ja suunnitellaan käytännössä, mitä talossa tapahtuu vuonna 2016–17, kun talo avataan. Samalla suunnitellaan pelisäännöt talon käyttöön, asukasdemokratiaan ja avausvuoden kirjaston, nuorisotalon ja työväenopiston sekä asukkaiden järjestämää yhteistä ohjelmaa. Tapahtuma on kaikille avoin! Tervetuloa mukaan!