maanantai 22. kesäkuuta 2015

Demokratiahanke puolustaa Saunabaaria, syksyn toimintaa Maunula-talon suhteen suunnitellaan

Maunulan demokratiahankkeen kokouksessa 9.6. käsiteltiin Saunabaarin tulevaisuutta ja Maunula-taloa ja alueen kulttuuritoimintaa: 

Demokratiahanke totesi, että Saunabaarin nykyisenkaltaista toimintaa ei saa vesittää ja että Maunula-talon käynnistyminen ei tule vähentämään Saunabaarin toimintaa; eri konseptilla toimivina ne täydentävät  toisiaan ja tuottavat kaikille maunulalaisille tarpeellisia palveluja ja mahdollisuuksia paikalliseen osallisuuteen. Maunulan demokratiahanke on yksi kaupunginjohtajan Demokratiapilottihankkeista (2013), ja olisi kohtuullista, että tässä asiassa  sen asiantuntemusta kuultaisiin.

Osallistava alueellisen kulttuuurityön mailli (Kulke)  Helsingin kulttuurikeskus jakaa uudessa Helsingin malli- hankkeessaan rahaa alueellisiin  kulttuurihankkeisiin, Maunula on yksi mallin pilotointialueista hanke-ehdotusten DL 12.6., Maunulan kohdehankkeisiin  tulossa ehdotuksia ainakin Ryhmäteatterilta, Pukinmäen taidekoululta Oulunkylän srk:n siirtolayhdistykseltä ja Itä-Pakilan kuvataidekoululta.  Maunulan taiteilijat ja kulttuurityöntekijät  ovat toivoneet, että hankevalinnassa painotettaisiin oman alueen toimijoita. Toivomuksena saada on projekteja eri taiteenaloilta, hankkeet alkavat  v. 2016 alussa ja kestävät 2-3 vuotta. Valittavista hankkeista  tulossa esitys ennen elokuun puoliväliä, Demokratiahanke ilmottautuu tarvittaessa konsultoitavaksi, työhuonekunta Månsaksen ja Maunulan aluefoorumin ohella. 

Maunulan demokratiahankkeessa on huomattu, että alueen asukasosallistuminen kiinnostaa monia tahoja ja toivoo, ettei Maunula-talon toiminnan suunnitteluun järjestetä päällekkäisiä työpajoja vaan toimitaan yhdessä. 
Päivämäärät ja teemat:
-  Demokratiahankkeen seuraava kokous pidetään Saunabaarissa ma 17.8. klo 17.30
- Asukastyöpajalle varattiin kaksi vaihtoehtoa,  ma 5.10 tai ma 12.10 klo 17.30 Saunabaarissa (valittiin 5.10. sillä jälkimmäinen on syyslomaviikko).´
- infoa työpajasta toimitetaan Maunulan Sanomiin, ilmestyy n.18.9.-25.9.
- virkamiehiltä edellytetään, että heillä on lokakuun Asukastyöpajassa  jo esitettävänä omia ajatuksia ja konkreettisia ehdotuksia talon toiminnasta
- Demokratiahankkeen lähitulevaisuuden tavoitteena on yhteistyössä virkamiesten kanssa työstää Maunula-talolle hallinto- ja talouskäytännöt, joissa  asukkaiden osallisuus  on huomioitu.

(Tämä postaus jäi draftiksi, joten se julkaistaan myöhässä. Olen pahoillani. Olisi kiva, jos näitä postauksia hoitaisi useampi kuin yksi ihminen...)

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Asukastapaaminen 9.6. klo 17.30-19 Saunabaarilla

Maunula-talon toiminnan suunnittelua tiistaina 9.6. klo 17.30-19 Saunabaarilla. Tervetuloa kaikki!
Demokratiahankkeen kokous, kaikille avoin asukastapaaminen. Keskustelemme:
1) Maunula-talon toiminnan suunnittelusta:
- päivitys tilanteesta, palautetta edellisestä tilaisuudesta ja raportti virkamiessuunnittelusta
- syksyn tapahtuman suunnittelua ja erilaisia huomioitavia asioita
2) Asukastalo Saunabaarin ja muiden kaupungin asukastalojen tilanteesta
- päivitystä ja suunnittelua: Aiotaanko taloja taas lakkauttaa? Mitä tehdään?
Toivottavasti maltatte tulla viettämään kesäiltaa Saunabaarille!